5 wyników
Książka
W koszyku
Nowość od: 14.07.2022
A potem przyszła wiosna / Agnieszka Olejnik. - Wydanie I. - Poznań : Filia, 2022. - 410, [5] stron ; 21 cm.
Pola Gajda jest znaną aktorką. Jak przystało na prawdziwą gwiazdę, żyje w zawrotnym tempie: praca na planie, wywiady, imprezy u producentów i związek z celebrytą. Jej życie nie jest jednak wyłącznie pasmem sukcesów i radości, bowiem prześladuje ją wścibski paparazzo. Pewnego dnia Pola znajduje w internecie zdjęcie swojego ukochanego z inną kobietą. W jednej chwili cały jej świat rozsypuje się niczym zamek z piasku. Zdrada ukochanego tylko uwidacznia pustkę, w którą zamieniło się jej życie w blasku fleszy. [lubimyczytac.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wolbrom
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 821.162.1-3 (1 egz.)
E-book
W koszyku
W nowym uzupełnionym wydaniu znajdą Państwo m.in.: - opracowane na nowo niektóre rozdziały omawiające zaburzenia nerwicowe, odżywiania, seksualne, stany nagłe w psychiatrii, zaburzenia psychiczne związane ze stanem somatycznym, uwzględniając w nich informacje praktyczne, - nowy rozdział Badanie psychiatryczne, którego brakowało w poprzedniej edycji, - zaktualizowane wszystkie rozdziały, dzięki czemu w obecnym wydaniu Czytelnik znajdzie odzwierciedlenie najnowszego stanu wiedzy, w tym również aktualne informacje natury organizacyjnej związane ze zmianami w aktach prawnych, dotyczących m.in. psychiatrii. Książka adresowana jest przede wszystkim do studentów medycyny, ale także do studentów pielęgniarstwa, psychologii, pedagogiki i dziedzin pokrewnych. Wiadomości w niej zawarte stanowią cenną pomoc w codziennej praktyce medycznej.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
E-book
W koszyku
Psychodietetyka to pierwszy w Polsce podręcznik zawierający wiedzę z zakresu żywienia człowieka, dietoprofilaktyki i dietoterapii, stylów jedzenia oraz podstaw prawa żywnościowego. Jest to kompleksowe kompendium z zakresu dietetyki, psychologii, medycyny i nauk o zdrowiu a także kultury fizycznej. Zawarte w nim zostały między innymi: • Najnowsze wyniki badań dotyczące interakcji między lekami a żywnością, • Relacja pomiędzy jedzeniem a emocjami • Metody leczenia otyłości • Metody i techniki pracy z osobami przejawiającymi różny poziom aktywności fizycznej, a także doświadczającymi trudności w kontrolowaniu jedzenia lub zmianie zachowań i nawyków żywieniowych. Autorami rozdziałów są wybitni specjaliści w swoich dziedzinach.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Książka
W koszyku
Trener : szczyt formy / Anna Langner. - Wydanie I. - Białystok : Wydawnictwo Kobiece, 2021. - 319, [1] strona ; 21 cm.
(Faceci do wynajęcia / Anna Langner ; 1)
(Niegrzeczne Książki)
Nic w życiu Justyny nie układa się tak, jak powinno. Jej były mąż zamienił ją na szczuplejszy i ładniejszy model, a jedynym pocieszeniem wydają się chipsy i czekolada. To już prosta droga do powrotu demona z przeszłości, który więził ją przez lata. Zachęcona przez przyjaciółkę Justyna postanawia zapisać się do klubu fitness – choć wciąż jest przekonana, że szybko zabraknie jej motywacji, a pierwsza chwila słabości położy kres wszelkim wysiłkom. Ostatecznie daje się namówić na prywatne sesje z trenerem osobistym. Nie spodziewa się jednak, że mężczyzna, który ma być wsparciem w drodze do celu, jest tym samym, który wiele lat temu wpędził ją w te wszystkie kłopoty. W dodatku ON nie ma o tym pojęcia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wolbrom
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821.162.1-3 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Podręcznik kompleksowo omawia problematykę żywienia w aspekcie choroby nowotworowej. Obok podstaw fizjologii odżywiania, opisany został wpływ żywienia na powstawanie i rozwój nowotworów, zasady leczenia żywieniowego u chorych na nowotwory, zapotrzebowanie na poszczególne substancje odżywcze, interakcje żywienia i chemioterapii, problem niedożywienia, a także zaburzenia odżywiania w różnych typach nowotworów. Porusza również zasady profilaktyki w onkologii, żywieniowe czynniki protekcyjne zachorowania na nowotwory, interakcje żywności z lekami i suplementami oraz przedstawia zalecenia dietetyczne dla chorych w trakcie i po leczeniu onkologicznym. To niezbędne kompendium wiedzy w codziennej praktyce lekarskiej dla onkologów, chirurgów, jak również dla dietetyków pracujących z pacjentami zmagającymi się z choroba nowotworową.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej